keskiviikko 23. marraskuuta 2016

The harder you work for something, the greater you'll feel when you achieve it.

Tällä kertaa ajateltiin kertoa vähän enemmän koulusta ja opiskelusta täällä. Verrattuna Suomeen täällä on paljon hyviä sekä huonoja puolia, ja toki se riippuu paljon siitä, mitä ja kuinka monta kurssia on valinnut.Me suoritetaan täällä neljää kurssia; international business, advertising, business writing ja digital video, ja lisäksi moodlen kautta yhtä Suomen kurssia.

Business kurssilla meillä on tämän syksyn aikana kolme tenttiä, kolme casea ja yksi iso country analysis, advertising kurssiin taas kuuluu neljä tenttiä, yksi pienempi esitelmä ja yksi iso esitelmä, jossa tehdään mainoskampanja yritykselle. Onneksi meidän kaikki tentit on suurimmaksi osaksi monivalinta kysymyksiä, joka helpottaa jonkin verran, mutta tottakai niissä myös ihan kirjoitus kysymyksiäkin mukana on. Ja täällähän tosiaan tenteistä ja muista arvioitavista tehtävistä tulee saada 50% oikein, että sen läpäisee. Writing kurssilla ei onneksi ole varsinaisia tenttejä, vaan erilaisia kirjotelmia, jotka arvioidaan. Video kurssiin ei myöskään kuulu tenttejä, mutta useampia kuvaus ja editointi töitä. Meille sattui hyvä tuuri siinä mielessä että säästytän kokonaan isommilta loppu tenteiltä.

Kaikki kurssit on tosi mielenkiintoisia, paljon uutta on tullut opittua, ja paljon on tehty semmoista, mitä ei varmasti Suomessa olisi tullut tehtyä. Todellakaan helpolla ei olla päästy, sillä kurssit on haastavia ja tehtäviä sekä luettavaa on ihan eritavalla kuin Suomessa, tietysti sekin vaikeuttaa hieman että kaikki on luonnollisesti englannin kielellä, mutta sitähän tänne tultiin oppimaan :D

Etenkin international business on ollut haastava meille, mutta ainakin tähän asti siitäkin on kunnialla selvitty.

Video kurssi on myös tuonut vähän haasteita, sillä kummallakaan meistä ei hirveästi kuvaus tai editointi kokemusta ollut, ja sen on kyllä varmasti muutkin huomannut... Siksipä onkin ollut ihan mahtavaa päästä kehittelemään, kuvaamaan ja editoimaan videoita, ja parastahan tässä on se, että ihan oikeasti ollaan opittu näitä asioita.
Kirjat on täällä todella kalliita ainakin verrattuna Suomeen, ja ne tosiaan pitää ostaa, toisin kuin Suomessahan niitä suurimmaksi osaksi pystyy lainaamaan kirjastosta. Me ostettiin kaksi kirjaa, international business kirja oli noin 120 dollaria ja advertising kirja noin 90 dollaria. Koulun kirjakauppa, josta ne ostettiin kyllä ostaa ne takaisin, mutta huomattiin että saadaan niistä huimat 20 ja viisi dollaria takaisin, joka siis on ihan naurettavaa suoraan sanottuna, sillä he myyvät kirjat taas eteenpäin samaan kalliiseen hintaan. Onneksi meillä kuitenkin on samat kurssit, joten pystyttiin osatamaan kirjat yhteiseksi niin sästettiin vähän. Kurssien loputtua kannattaa ehdottomasti yrittää myydä kirjat itse eteenpäin, jolloin niistä voi saada huomattavasti enemmän rahaa takaisin.

Koulua on nyt parisen viikkoa jäljellä, ja sen kyllä huomaa näiden tehtävien määrästä. Kauheasti vapaa-aikaa meille ei tähän loppuun jää, sillä edessä on vielä kaksi tenttiä, iso final campaign, final video, tentti Suomeen ja mitähän vielä, joka päivälle ja myös muutamalle yölle siis hommaa riittää. Ollaankin puhuttu, että luultavasti tähän astisen elämän raskaimmat viikot, mutta ei näitä silti mihinkään vaihtaisi.Loppuun täytyy vielä mainita, että tavattiin meidän yhden opettajan kautta Suomalainen Taina ja hänen perheensä. Käytiin heidän luona jutustelemassa ilta teen merkeissä maanantaina ja oli kyllä ihana tutustua heihin ja suunniteltiinkin jo uutta tapaamista. Terkkuja koko porukalle, jos Taina luet tätä :)

Vastataan ihan mielellään kysymyksiin ja kerrotaan vinkkejä, joku joku miettii tänne vaihtoon lähtöä :)

It always seems impossible until it's done. - Nelson Mandela 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti